Vitt snus är det nya underverket på snusmarknaden

Ett nytt fenomen på snusmarknaden är vitt snus, även kallat tobaksfritt snus. Vitt snus innehåller fortfarande nikotin. Det finns vitt snus i olika smaker och styrkor. Vitt snus är förpackat i portionspåsar. På snusdosan är det möjligt att se vilken styrka som snuset faktiskt har genom en skala som antingen är mellan 1-4 eller 1-5. Det finns flera olika snusmärken som erbjuder vitt snus i olika smaker, hitta din favorit om tobaksfritt snus faller dig på läppen.

Vitt snus har revolutionerat snusmarknaden

Det vita snuset har gjort en riktig innovationsresa. Slutresultatet är en riktigt fin snussort med skillnaden att påsen har en torrare yta, vilket innebär att snuset inte riskerar att rinna lika mycket. Att snus har gått från att både ha tobakssmak och nikotin till att ha nikotin och en rad olika smakaromer är ett stort fall framåt för alla som snusar. Valmöjligheterna när det kommer till snus är numer enormt stort efter det vita snusets födelse.

Innehållet i vitt snus

Tobaksfritt snus innehåller som sagt tillsatt nikotin där styrkan varierar mellan 0,1–4 milligram för den svagaste sorten till att vitt snus kan innehålla upp till 9,1 milligram eller mer. Nikotin kommer ursprungligen från själva tobaksplantan men det är möjligt att utvinna nikotin utan att få med tobaken. Det har möjliggjort att vitt snus har sett dagens ljus. Sedan innehåller en påse även smaksättare, sötningsmedel och utfyllnadsmedel som exempelvis cellulosa alternativt växtfibrer.

Följ rekommendationerna

Det är viktigt att ha vetskap om att nikotin är beroendeframkallande. Det är viktigt att inte överskrida rekommendationerna när du använder produkter som innehåller nikotin. Det är en åldersgräns på alla sorters vitt snus på 18 år, den regeln infördes 1 augusti 2022. Det är viktigt att kunna göra medvetna beslut kring nikotin. Om du är gravid eller planerar att bli gravid är nikotin bra att undvika. Om du har några hälsoproblem är det bra att rådfråga din läkare innan du börjar med nikotin. Det finns både positiva och negativa effekter med nikotin. Om du är intresserad av att läsa mer om vilka effekter nikotin har, har Folkhälsomyndigheten bra information på sin webbsida.

Vitt snus ger en annan smakupplevelse

Den stora skillnaden mellan vitt snus och vanligt snus är smaken. Du kan få en helt annan smakupplevelse med vitt snus på grund av de olika smakerna som erbjuds. Exempelvis finns det vitt snus med smakerna frukt, kaffe, lakrits, vanlig, citrus, chili, bär och många fler. För att hitta det bästa vita snuset för dig kan det vara en bra idé att utgå ifrån vad du gillar för smaker och sedan testa olika snussorter därifrån. Eftersom utbudet är stort finns det ett vitt snus för alla som älskar snus.