Försäljning av jultidningar

NU är det snart dags! Ett av de säkraste tecknen på att det börjar närma sig jul är att det plötsligt ringer på dörren och när den öppnas står där ett barn – en förväntansfull försäljare av jultidningar – en arbetstagare ute på ett av sina första uppdrag i arbetslivet. När jultidningskatalogen öppnas kan förväntningarna inför helgerna byggas upp och stressen rinna av. Det är dags att tänka på hur man sitter där tillsammans i sofforna, runt bordet, bläddrande i tidningar, läsande högt ur böcker, kanske går ut i köket för att testa ett julgodisrecept ur den fina kokboken någon fått i julklapp. Det är enkelt att hitta något som passar alla i familjen och vänskapskretsen tack vare det stora utbudet. Det är också bra att så mycket som kan behövas inför förberedelserna finns att beställa direkt vid dörren med lika smidig hemleverans. Försäljarna är dessutom så trevliga så de kan gott tjäna lite pengar på affären.

Allt fler säljer jultidningar

Det är enkelt att sälja jultidningar i dag. Många företag har en app där man kan hålla reda på beställningarna och se vilka varor som ska lämnas ut till vem. Det går bra att sköta det med en beställningslista också. Så här gör man: kontakta ett företag du kan tänka dig att sälja för. Titta efter vad du önskar vinna, om du kan få några bonusar, och hur mycket du ska sälja för att nå det du vill. Du går sedan runt till hus och lägenheter och ringer på dörren. När personen öppnar, har du redan fått veta att du ska presentera det du säljer, och fråga om personen vill titta i katalogen. Det som är bra är att barn tycker det är roligt att sälja jultidningar, och många vuxna tycker att det är lika roligt att köpa dem. Det är ett bra sätt att tjäna pengar för barnet, och ofta är ett bra resultat på en jultidningsförsäljning en sporre att fortsätta med småjobb och sommarjobb genom åren. Den som köper får bekvämt hem allt som behövs i julklappsväg och gör dessutom en insats för framtidens ungdomar och blivande vuxna.

Vad finns i sortimentet?

Ett stort sortiment som bara blir bredare med åren hittar du hos många av jultidningsföretagen. Basen brukar vara ett urval av tidningar och böcker – både fakta, skönlitteratur, humor och knep & knåp. Ett tips: reklampennor är alltid bra att ta med till dem som köper knep & knåp, eller för att kunden ska kunna fylla i beställningar. Det finns också ofta en avdelning för film och musik i katalogerna och ibland en avdelning för strumpor och t-shirts eller något annat praktiskt klädesplagg att lägga i julpaketet. Katalogen har i de flesta fall dessutom en hel del saker som behövs för att slå in paketen, julpapper, vackra juletiketter och presentsnöre. En annan av de viktigaste sakerna med julen är alla julgotter man kan få, och naturligtvis går det även beställa hem ett urval av julens finaste godsaker ur de flesta jultidningskataloger. Det här gör att den som väljer med omsorg ur katalogen sparar en hel del tid inför julen, och kan ta det lite lugnare med förberedelserna.