Medlemstidningar

Om man blir medlem i en förening, ett fackförbund eller någon annan organisation kan det hända att en av förmånerna är en medlemstidning. Hur de här tidningarna ser ut beror helt och hållet på vad organisationen arbetar för. Det som är gemensamt för de flesta är att innehållet är riktat till föreningens eller organisationens verksamhet. Medlemstidningar kostar vanligtvis inte något extra, utan ingår som en förmån i medlemskapet. Hur ofta de ges ut och hur omfattande tidningarna är beror helt och hållet på vilken tidning det är frågan om. Är man medlem i något förbund som ger ut en tidning lönar det sig alltid att ögna igenom tidskriften när den kommer hem. Den kan vara fylld med tänkvärda tips och nyheter som är värda att känna till. En bra grundregel man kan sätta upp för sig själv är att om man har valt att bli medlem i ett förbund är det också värt att läsa tidningen.

De senaste nyheterna inom specifika områden

Genom en medlemstidning kan man samla på sig nyttig information. Bland annat hyresgästföreningen ger ut en tidning till sina medlemmar där de dels berättar om nyheter inom organisationen, men också upplyser om hur hyresmarknaden ser ut. Det kanske inte är något som rör en direkt, men däremot kommer man att ha nytta av att veta hur hyresmarknaden regleras. Kort sagt kan man säga att medlemstidningar av olika typer hjälper en att hålla sig uppdaterad om de senaste händelserna inom området. En av de äldsta tidskrifterna i den här gruppen är medlemstidningen Advokaten. Den har getts ut ända sedan 1935 och är kanske den viktigaste tidningen i Sverige som handlar om rättssaker. Den delas ut till advokater och jurister, och det är i princip alla som arbetar inom juridik som läser den. Förutom branschspecifika artiklar är det många företagare som väljer att annonsera i deras tidning. Det är ofta annonsörer som vet att de kan hitta en ny kundgrupp som annonserar i tidningarna. Därför är det alltid värt att läsa tidningarna eftersom man kan få unika erbjudanden genom dem.

Fackförbunden delar ut tidningar

Många fackförbund har en speciell medlemstidning som de ger ut ett visst antal gånger per år. I de tidningarna kan man bland annat läsa artiklar och nyheter som är kopplade till den specifika branschen. Det är också vanligt att personer annonserar i tidningarna ifall de vill nå ut till människor i samma bransch som de själva är verksamma inom. Medlemstidningar för facken är specifika för facket. Är du exempelvis privatchaufför kan du vara medlem till exempel i Svenska Transportarbetareförbundet, och då är det just det fack du anslutit dig till som avgör vilken tidning du får. Det är inte alla fack som delar ut tidningar till sina medlemmar, men många av dem gör det. En tidning som är utgiven av fackförbunden är ett bra sätt att hålla sig i tiden kring vad som pågår i ens egen yrkesbransch. Ofta kan man också hitta uppgifter i tidningarna kring vem man bör kontakta vid olika problem på sin egen arbetsplats.